DISNEYLAND V PARÍŽI SPUSTIL NAJVÄČŠÍ SOLÁRNY CARPARK V EURÓPE

DISNEYLAND PARIS HOSTS EUROPE'S LARGEST PV SHADE PARK

Disneyland v Paríži a skupina Urbansolar uviedli do prevádzky poslednú časť solárneho parkoviska parížskeho Disneylandu o rozlohe 20 hektárov t. j. 11 200 parkovacích miest s výkonom 36,1 MW. Celá výstavba bola dokončená po 3 rokoch práce, pričom bola rozdelená na 4 fázy a postupné uvádzanie do prevádzky, dnes je ale celý projekt odovzdaný a funguje.

Solárne carporty pokrýva až 86 000 solárnych panelov. Fotovoltický projekt technicky umožňuje vyrobiť dostatok obnoviteľnej energie cez 36 000 GWh ročne a pokryť tak približne 17 % súčasnej spotreby elektrickej energie parížskeho Disneylandu, t. j. ekvivalent ročnej spotreby slnečnej energie mesta so 17 400 obyvateľmi.

Solárny carpark bude vraj však predávať všetku elektrinu bez vlastnej spotreby.

Projekt bol vyvinutý v partnerstve a spoločnej investícii so skupinou Urbasolar. Solárne parkovisko tiež poskytne návštevníkom lepší zážitok tým, že ich ochráni pred teplom slnka, dažďa a snehu.

"Projekt prispeje na území Val d’Europe k zníženiu emisií skleníkových plynov (GHG) o približne 750 ton CO2 ročne. "

Tento projekt je jadrom environmentálnej stratégie Disneyland Paris zameranej na výrazné zníženie emisií skleníkových plynov a dekarbonizáciu dodávok energie. Je to v súlade s neustálym úsilím spoločnosti v kľúčových oblastiach.

Globálne solárne portfólio Disney je obrovské. Solárne investície spoločnosti Disney vidieť v jeho rôznych svetových atrakciách. Castaway Cay realizuje plány na výstavbu solárneho poľa s viac ako 4 000 panelmi, pre napájanie viac ako 70 % súkromného ostrova Disney. Disneyland Resort 1 400 solárnych panelov zastrešuje atrakciu Radiator Springs Racers. Hong Kong Disneyland Resort disponuje 5 000 solárnymi panelmi. Tokyo Disney Resort: Park generuje dostatok slnečnej energie na napájanie ikonického Dreamlights Parade s panelmi inštalovanými na ôsmich miestach v zákulisí.

Disneyland však nie je sám v tomto ekologickom úsilí. Ostatné zábavné parky zahraničí aj v USA sa tiež výrazným spôsobom zaväzujú k udržateľnosti.

DefiPlanet (Francúzsko) aj keď nemá slávu Disneylandu, tento park je zástancom trvalo udržateľných postupov. Svojich návštevníkov pútavým spôsobom vzdeláva o klimatických zmenách.

Greenwood Forest Park (UK) bol 1. medzinárodne uznávaným zábavným parkom so solárnou energiou, ktorý pokrýva 80 % dennej spotreby energie solárnymi panelmi.

Port Aventura World (Španielsko) v roku 2019 sa tento španielsky zábavný park stal prvým uhlíkovo neutrálnym rezortom na svete. Minulý rok predstavili solárny projekt, ktorý pokrýva tretinu ročnej spotreby energie rezortu.

Six Flags Great Adventure (USA) Vďaka partnerstvu s KDC Solar tento park v New Jersey funguje výlučne na solárnu energiu.

Viac informácií aj o naších solárnych carportoch si možete prečítať v ďalších článkoch na našom blogu aj webe.

Čítať ďalšie

INOVATIVE SOLAR SOLUTIONS FOR AGRICULTURAL INFRASTRUCTURE

Zanechať komentár

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.